Incendiu puternic la Tiraspol. O clădire comercială, cu șase nivele, situată în centrul orașului, a luat foc, la amiază. Potrivit presei din stânga Nistrului, flăcările au izbucnit la etajul trei, dar s-au extins rapid în sus, unde se află depozitele unui atelier de croitorie.

Pentru lichidarea incendiului a fost nevoie de intervenția a nouă autospeciale și peste 100 de pompieri. La operațiune s-au alăturat și detașamentele din Slobozia și Bender.

VICTOR CARPENCO ȘEFUL DETAȘAMENTULUI: „A fost descoperit punctul de pornire al focului. Acesta a izbucnit la etajul 3 al clădirii și a trecut la nivelul 5, unde se află depozitele unui atelier de croitorie”.

Salvatorii au făcut față cu greu situației. Din cauza fumului dens și fierbinte, în interior nu se vedea nimic, dar pompierii au fost nevoiți să înainteze pentru a ajunge la sursa flăcărilor.

„-Care este situația acolo?

-Ca în infern!

-Spuneați că a luat foc și încălțămintea?

-Da, așa este!”

Mai întâi trebuie să identificăm sursa, dar situația este complicată întrucât este greu să ne apropiem. Temperatura este foarte înaltă. Din cauza impedimentelor, suntem nevoiți să ne târâm.

Apelul la serviciul de urgență a fost făcut de trecătorii care au observat fumul dens. Imediat la fața locului au intervenit poliția și pompierii, care au izolat și au încercuit zona. Vânzătorii și cumpărătorii centrului comercial, dar și ai localurilor din vecinătate, au fost evacuați în primele minute. Potrivit informațiilor Serviciului Situații de Urgență din stânga Nistrului, clădirea se află în pericol de surpare. În urma incendiului, nimeni nu a avut de suferit.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!