/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

Au vrut să treacă frontiera cu permise false. Patru persoane, depistate de polițiști

28 august 2020, ora 11:08

Sute de euro au oferit trei cetățeni ai Republicii Moldova pentru a intra în posesia permiselor de conducere falsificate. Însă, la ieșirea din Republica Moldova, polițiștii de frontieră le-au depistat și astfel le-au dat planurile peste cap. Totodată, un șofer de rută ocazională este documentat pentru transportul de acte contrafăcute. Incidentele au fost înregistrate în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați, în ultimele 48 de ore.

În primul caz, la controlul trecerii frontierei de stat i s-a cerut unui șofer de autocar de pe ruta ocazională Moldova – Portugalia să prezente conținutul coletului ce-i aparținea. În cadrul examinării, polițiștii de frontieră au depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile moldovenești pe numele unei tinere moldovence. În rezultatul cercetărilor amănunțite s-a stabilit că documentul prezintă semne de falsificare. Șoferul a declarat că a primit coletul de la un cetățean moldovena și urma să îl transmită unei persoane în Portugalia.

În celelalte trei cazuri au fost identificați cu acte falsificate nemijlocit proprietarii acestora. Astfel, după legitimarea conducătorului auto al unui Renault, polițiștii de frontieră au efectuat un control adițional, cu tehnica din dotare, asupra permisului de conducere românesc. Actul vizibil prezenta indici de falsificare, fapt confirmat ulterior. La audieri, șoferul a relatat că în luna aprilie curent a pierdut permisul original și la scurt timp, contra sumei de 100 de euro, „l-a restabilit”.

În calitate de pasageri într-un autocar de pe ruta Moldova-Anglia s-au prezentat doi cetățeni moldoveni, la care în urma controlului s-au depistat permise de conducere cu semne de falsificare. Ambele documente ar fi eliberate de autoritățile române.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram