/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Dacă președintele nu poartă mască, nici oamenii de rând nu vor să o facă

missing
28 august 2020, ora 20:17

Dacă președintele nu poartă mască, nici oamenii de rând nu trebuie să o facă. Este explicația mai multor călători pe care i-am surprins astăzi, la gările auto din Capitală. Și pentru că în această vara tot nu ajung la mare, în mini-vacanța de cinci zile, oamenii s-au pornit la țară. De reguli anti-Covid, nici vorbă. Jumătate nu purtau măști deloc, iar cealaltă jumătate le-a pus sub barbă. O femeie chiar ne-a spus că a venit la Chișinău să dea testul la virus, pentru că ar avea simptome, însă nici ea nu era cu mască.

Gara de Nord era astăzi mult mai aglomerate decât de obicei, iar la casele de bilete s-au format chiar și rânduri. Mai mulți orășeni au decis să-și petreacă ultimele zile de vară în liniștea de la sate.

„Îmi e dor de nepoței și de strănepoți. -Ce le aduceți? -Plăcințele, pâinică de casă, un pahar cu vin”.

„La odihnă, acasă, că am terminat munca”.

„E hram și azi părinții împlinesc 50 de ani de căsătorie”.

Chiar în primul microbuz în care am intrat, aproape că nimeni nu purta mască.

„Nu am fost obligată să port mască în microbuzul dat. -Știți că în transportul public se poartă? -Se poartă, dar uitați-vă, la gară nu se poartă deloc mască”.

Șoferul, însă, a vrut să ne dovedească contrariul.

„-Noi am intrat și acolo toți erau fără mască. Vă rog frumos, toți măștile le-ați îmbrăcat! Așa, bravo. Putem pleca”.

Aceeași situație și în alte microbuze.

„- Cunoașteți că în transportul public obligatoriu trebuie purtate măștile? – Eu nu înțeleg. – Mască trebuie. – Da noi nu purtăm?”

La gara din Centru, șoferii ne-au închis ușile în față, când am vrut să intrăm în autobuze, pentru că nici acolo oamenii nu respectau regulile.

„Eu am alergie de la ea și mi-o pun numai în încăpere. -Alergie de la mască? -Îmi apar bube de la dânsa”.

„Da președintele nostru poartă mască? Dacă nu poartă, de ce să purtăm noi? El nu merge în transport public. -Da unde merge? La mare la Turcia? La Moscova? Da noi nici nu avem. Este virusul ăsta oare? Nu aș crede. Că dacă era, nu pleca la mare în Turcia”.

Alții ne-au asigurat că respectă toate măsurile anti-covid.

„Cu cârpa așa ștergem tot frumușel, ușile, mânerele. -Cârpa e uscată. -Ei, a stat până acum”.

Iar această femeie spune că avea simptome și a venit să dea testul, însă am surprins-o la fel, fără mască, într-un loc destul de aglomerat.

„Am venit să dăm testul la Covid. -Și cum e? -L-am dat, tot ok. Dar rezultatul abia mâine o să-l luăm”.

În schimb, oamenilor nu le este frică deloc de cornavirus.

„Eu am mai umblat pe drumurile astea și dacă te protejezi e bine. -Dar purtați masca incorect. -Aaa… Așa”.

„Ce va trebui să tragem , o să tragem totuna suntem aproape de moarte”.

Conform dispoziției Comisiei Extraordinare de Sănătate Publică, în transport public e obligatoriu să fie purtată masca, să fie respectată distanța între pasageri și să fie dezinfectate suprafețele înainte de fiecare tură. Responsabilii de la poliție nu ne-au răspuns pentru a preciza dacă întreprind controale pentru a depista încălcările în acest sens.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram