Membrii Cabinetului de miniștri au aprobat miercuri inițierea negocierilor și aprobarea semnării Înțelegerii, întocmite prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federale Germania privind cooperarea financiară .

Potrivit Vicepremierului Serghei Pușcuța, înțelegerea reprezintă un tratat bileteral și are drept scop acordarea asistenței financiare adiționale nerambursabile, în valoare de 10,0 milioane Euro, pentru finanțarea proiectului Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2.

Actualitatea Înțelegerii rezidă în necesitatea valorificării oportunităților cooperării bilaterale pentru dezvoltare întru extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale, prin conectarea a circa 5 localități la apeductul magistral Chișinău-Strășeni-Călărași, precum și oferirea serviciilor de consultanță atât Agenției de Dezvoltare Regională Centru, cât și operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași.

Urmare a intrării în vigoare a prezentei Înțelegeri, urmează negocierea și semnarea unui șir de acorduri suplimentare întru buna implementare a proiectului în faza 2.

Autoritatea împuternicită de către Guvernul Republicii Federale Germania să implementeze proiectul sus-menționat este Institutul de Credit pentru Reconstrucție (KfW).

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!