Doi bărbați au murit în ultimele două zile înecați în râul Nistru. Cele două victime consumaseră alcool înainte de a intra în apă.

Prima tragedie a avut loc vineri, 28 august, în localitatea Gura Bâcului, Anenii Noi. Un tânăr în vârstă de 28 de ani a intrat în râu fiind beat. La scurt timp aceasta s-a înecat. La fața locului au fost alertați scafandrii Detașamentului Regional Căutare Salvare nr.1, care au recuperat corpul neînsuflețit al bărbatului.

Cea de-a doua nenorocire a avut loc aseară la Coșernița, raionul Criuleni. Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit după ce s-a aventurat să înoate în râul Nistru. Martorii susțin că persoana a consumat anterior alcool. După ce oamenii au alertat serviciile de urgență, la fața locului au venit salvatorii, care au scos la mal cadavrul bărbatului.

Cele două cazuri sunt investigate de instituțiile de drept.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează repetat populația despre riscul scăldatului în locuri neautorizate sub efectul alcoolului. Oamenii sunt rugați să fie prudenți și să nu meargă la scăldat în bazine acvatice care nu sunt dotate cu stații de salvare.

Potrivit IGSU, de la începutul anului în bazinele acvatice din țară și-au pierdut viața 85 de persoane, inclusiv 14 minori.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!