/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, ajutor UE și pericol atomic. Zelenski: „Teroarea trebuie învinsă complet și peste tot”

/DOC/ „Să facă un cadou țării de Ziua Limbii Române.” Un deputat PAS recomandă premierului Chicu să-și dea demisia

missing
31 august 2020, ora 14:24

Deputatul PAS, Radu Marian, susține că premierul Chicu trebuie să-și dea demisia. Potrivit lui, Chicu ar fi utilizat agenții Serviciul Protecție și Pază de Stat pentru a bloca accesul oamenilor în zona unde ar fi avut loc nunta fiului său. În acest, sens Marian anunță că a sesizat Procuratura și i-a cerut să investigheze acțiunile lui Chicu prin prisma abuzului de serviciu.

„Pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a participat la nunta feciorului său, Chicu a comis și abuz în serviciu. La organizarea acestei nunți, el ar fi utilizat pe ascuns ofițerii Serviciul Protecție și Pază de Stat (care s-au prezentat drept agenți de pază particulară) pentru a bloca accesul oamenilor în zona dată. Vă amintesc că acești agenți SPP sunt plătiți bani publici. Avem toate dovezile ca să credem că Prim-ministrul Chicu a folosit a ilegal colaboratorii SPP în asigurarea pazei la nunta feciorului său. Așadar, am trimis astăzi o sesizare la procuratură prin care solicit investigarea faptelor lui Ion Chicu prin prisma art. „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu” alin. (2), lit. b) și b/1), ce se sancționează cu amendă în mărime cel puțin 67.000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia și singur. Să facă un cadou țării de Ziua Limbii Române”, a scris Marian pe pagina sa de FB.

Precizăm că vineri la vinăria Poiana ar fi avut loc nunta fiului premierului Chicu.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram