Deputatul PAS, Radu Marian, susține că premierul Chicu trebuie să-și dea demisia. Potrivit lui, Chicu ar fi utilizat agenții Serviciul Protecție și Pază de Stat pentru a bloca accesul oamenilor în zona unde ar fi avut loc nunta fiului său. În acest, sens Marian anunță că a sesizat Procuratura și i-a cerut să investigheze acțiunile lui Chicu prin prisma abuzului de serviciu.

„Pe lângă faptul că a sfidat regulile pe care tot el le-a impus, atunci când a participat la nunta feciorului său, Chicu a comis și abuz în serviciu. La organizarea acestei nunți, el ar fi utilizat pe ascuns ofițerii Serviciul Protecție și Pază de Stat (care s-au prezentat drept agenți de pază particulară) pentru a bloca accesul oamenilor în zona dată. Vă amintesc că acești agenți SPP sunt plătiți bani publici. Avem toate dovezile ca să credem că Prim-ministrul Chicu a folosit a ilegal colaboratorii SPP în asigurarea pazei la nunta feciorului său. Așadar, am trimis astăzi o sesizare la procuratură prin care solicit investigarea faptelor lui Ion Chicu prin prisma art. „Abuzul de putere sau abuzul de serviciu” alin. (2), lit. b) și b/1), ce se sancționează cu amendă în mărime cel puțin 67.000 lei sau cu închisoare de la 2 la 6 ani. În ambele cazuri, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani. Eu totuși îi recomand lui Chicu să nu aștepte răspunsul Procuraturii și să-și dea demisia și singur. Să facă un cadou țării de Ziua Limbii Române”, a scris Marian pe pagina sa de FB.

Precizăm că vineri la vinăria Poiana ar fi avut loc nunta fiului premierului Chicu.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!