/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

Ministerul Sănătății: Majoritatea instituțiilor de educație sunt pregătite pentru un nou an școlar. Unde au fost găsite probleme

missing
31 august 2020, ora 15:59

Majoritatea raioanelor sunt pregătite pentru redeschiderea școlilor și grădinițelor, având aviz pozitiv din partea ANSP, arată datele unui raport prezentat de directorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul ședinței Punctului Focal.

Probleme fiind identificate în raioanele Dubăsari, Călărași și Leova, unde unele instituții sunt încă la etapa de finalizare a realizării recomandărilor de sănătate publică eliberate de ANSP.

Nicolae Furtună a menționat că instituțiile de educație au primit recomandările pentru implementarea măsurilor de sănătate publică și este posibilă începerea procesului educațional, gradual, în funcție de nivelul de pregătire a instituțiilor. Specialiștii ANSP lucrează zilnic în teritoriu și oferă tot suportul autorităților publice locale pentru a întreprinde toate măsurile de protecție, conform Instrucțiunii aprobate de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Ministrul Viorica Dumbrăveanu a solicitat echipei de la ANSP și a MSMPS, de a fi în permanentă comunicare și coordonare cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, fondatorii și directorii instituțiilor de educație, să ofere tot suportul, dar totodată, să monitorizeze implementarea recomandărilor eliberate de ANSP.

„Cunoaștem că ANSP lucrează la capacitate maximă și practic depune un efort dublu în această perioadă, atât privind gestionarea și supravegherea situației epidemiologice COVID-19, dar și evaluarea instituțiilor de educație din toată țara. Este vorba despre sănătatea copiilor noștri, iată de ce, solicit ca toate recomandările specialiștilor din cadrul ANSP, să fie realizate și monitorizate cu strictețe, în fiecare instituție de educație”, a subliniat ministrul.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram