Cunoscutul medic pediatru Mihai Stratulat a anunțat o acțiune de protest pentru redeschiderea grădinițelor și școlilor. Participanții la acțiune vor cere Guvernului să redeschidă instituțiile școlare și preșcolare în regim normal.

Luând în considerație că majoritatea studiilor realizate până acum în lume pe Covid-19 au demonstrat că copii fac boala asimptomatic sau în formă usoară, numărul de receptori ai enzimei de conversie a angiotenzinei 2, receptori care ajuta virusul să patrundă în celulele organismului nostru, la copii sunt foarte putini, astfel reduc riscul de îmbolnavire prin reducerea încărcăturii virale, făcând din copii vectorul CEL mai slab de transmitere a infecției, având în vedere că la moment în Republica Moldova avem deja mii de copii care au trecut prin Covid-19, la moment copiii se îmbolnavesc de la parinți, deja este clar că până majoritatea din noi nu vom trece prin Covid-19, astfel obținând o imunitate colectivă, noi nu vom scăpa de Sars-Cov-2”, susține medicul.

Protestatarii vor cere Guvernului redeschiderea instituțiilor de învățământ în regim obișnuit, iar părinții care nu vor să aducă copii vor solicita lectii on-line.

Protestul este unul apolitic, spontan, iar toți părinții care susțin aceste idei, sunt invitați mâine, 01 septembrie începând cu ora 17.00, în fața Guvernului Republicii Moldova, pentru a ne face auziți și a înainta reprezentaților/reprezentatului Guvernului solicitările noastre”, anunță doctorul.

Protestul va avea loc mâine, la ora 17.00, în fața Guvernului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!