130 din cele 131 de grădinițe din municipiul Chișinău și 145 din cele 148 de școli și licee sunt pregătite să îi primească pe copii de la 1 septembrie, în noul an școlar. Deciziile privind nivelul de pregătire a instituțiilor de învățământ au fost luate de Centrul de Sănătate Publică Chișinău.

„Raportul de autoevaluare pentru Creșa-grădiniță nr. 54 (4 grupe), sector Buiucani, nu este coordonat de Centrul de Sănătate Publică Chișinău, din lipsă de personal necesar. Totodată, 3 instituții de învățământ din suburbile municipiului Chișinău: Gimnaziul nr.51 (Vatra), Gimnaziul 99 „Gh. Madan” (Trușeni), Gimnaziul Trușeni, vor fi astăzi evaluate repetat”, a anunțat primarul capitalei, Ion Ceban.

Amintim că de marți, 1 septembrie, procesul educațional în școli și licee este reluat în toată țara. Administrația fiecărei instituții, în colaborare cu administrația locală, a avut libertatea de a alege ce metodă de instruire să aplice.

Până pe 7 septembrie, elevii nu vor fi hrăniți la școală, după această dată, copiii vor primi mâncarea la pachet, în sala de mese.

De mâine, își redeschid ușile și grădinițele. În capitală, în prima etapă la grădinițe vor merge copiii din grupele preșcolare, iar ulterior, și cei din grupele mai  mici.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!