/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

De pe muntele Athos, direct la Președinție. Igor Dodon a participat la ședința comună cu Chicu și Greceanîi

missing
01 septembrie 2020, ora 09:39

După ce utlimele zile președintele Igor Dodon le-a petrecut pe muntele Athos, în Grecia, astăzi a participat la ședința comună cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Printre subiectele abordate a fost majoritatea parlamentară care a devenit fragilă după plecarea unui șir de deputați democrați. Șeful statului insistă pe dizolvarea legislativului și spune că va veni cu propuneri în acest sens.

Igor Dodon a anunțat că astăzi conducerea Partidului Democrat și conducerea Partidului Socialiștilor, cele care fomează majoritatea parlamentară, urmează să se întâlnească pentru a discuta despre soarta viitorului Parlament.

Cel mai probabil astăzi va avea loc ședința comună a conducerii PSRM și PDM să vedem cum  ne mișcăm mai departe. Dar eu, în calitate de președinte, rămân ferm pe poziție că acest Parlament trebuie dizolvat și cred că marea majoritate a cetățenior Republicii Moldova susține poziția că Parlamentul trebuie dizolvat trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cum să declanșăm acest proces, pentru ca următorul președinte să nu aibă altă soluție decât să semneze decretul de dizolvare, no ivom propune măsuri legale”, a declarat Dodon.

Amintim că șeful statului a fost într-o vizită privată pe muntele Athos la sfârșitul lunii august. Aceasta este a cincea vizită a șefului statului în Grecia.

/FOTO/ Dodon, pe muntele Athos. Imaginile distribuite pe rețele de socializare

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram