După ce utlimele zile președintele Igor Dodon le-a petrecut pe muntele Athos, în Grecia, astăzi a participat la ședința comună cu premierul Ion Chicu și președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi. Printre subiectele abordate a fost majoritatea parlamentară care a devenit fragilă după plecarea unui șir de deputați democrați. Șeful statului insistă pe dizolvarea legislativului și spune că va veni cu propuneri în acest sens.

Igor Dodon a anunțat că astăzi conducerea Partidului Democrat și conducerea Partidului Socialiștilor, cele care fomează majoritatea parlamentară, urmează să se întâlnească pentru a discuta despre soarta viitorului Parlament.

Cel mai probabil astăzi va avea loc ședința comună a conducerii PSRM și PDM să vedem cum  ne mișcăm mai departe. Dar eu, în calitate de președinte, rămân ferm pe poziție că acest Parlament trebuie dizolvat și cred că marea majoritate a cetățenior Republicii Moldova susține poziția că Parlamentul trebuie dizolvat trebuie să aibă loc alegeri parlamentare anticipate. Cum să declanșăm acest proces, pentru ca următorul președinte să nu aibă altă soluție decât să semneze decretul de dizolvare, no ivom propune măsuri legale”, a declarat Dodon.

Amintim că șeful statului a fost într-o vizită privată pe muntele Athos la sfârșitul lunii august. Aceasta este a cincea vizită a șefului statului în Grecia.

/FOTO/ Dodon, pe muntele Athos. Imaginile distribuite pe rețele de socializare

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!