/DOC/ Alertă de călătorie. În ce condiții pot intra cetățenii R. Moldova pe teritoriul Bulgariei

01 septembrie 2020, ora 14:11

Cetățenii R. Moldova vor avea voie să intre pe teritoriul Bulgariei doar cu prezentarea testului negativ la Covid-19. Despre acest lucru informează ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria cu referire la un ordin al Ministerului Sănătății al Republicii Bulgaria.

Potrivit acestuia, au fost stabilite următoarele reguli de intrare și tranzitare a teritoriului Republicii Bulgaria pentru perioada 01.09.2020 – 30.09.2020:

– se permite intrarea cetățenilor Republicii Moldova în Republica Bulgaria, cu condiția prezentării testului PCR negativ la COVID-19 în limba engleză efectuat cu cel mult 72 ore înainte de intrarea în Bulgaria, începând cu data efectuării acestuia. Documentul care certifică rezultatul testului trebuie să conțină numele persoanei identic numelui din actul de călătorie, datele de contact ale laboratorului care a efectuat analiza și descrierea în grafie latină a metodei de analiză (PCR);
– se permite tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria cu condiția garantării părăsirii imediate a țării;
– pentru tranzitarea teritoriului Republicii Bulgaria nu este necesară prezentarea testului PCR negativ la COVID-19.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram