/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/FOTO/ Un campion național la baschet, țintuit la pat după un edem cerebral. Să îi întindem o mână de ajutor

01 septembrie 2020, ora 17:16

Un campion național la baschet trece prin momente cumplite. Artiom Grișcenco, membru al selecționatei Republicii Moldova și multiplu premiant la campionatele naționale de baschet, este țintuit la pat, după ce ar fi suferit un edem cerebral.

Sportivul este internat la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Prietenii acestuia spun că baschetbalistul nu se poate mișca și nici nu poate vorbi.

Lui Artiom i s-ar fi făcut rău săptămâna trecută. Totul ar fi început cu dureri cumplite de cap, care s-au agravat pe zi ce trece, deși, spun cei apropiați, nu a fost victima vreunui accident. Un prieten a fost cel care l-a dus la spital la Soroca, acolo unde locuiește. După trei zile de la internare, starea lui s-ar fi complicat, așa că medicii au decis să îl transfere la Chișinău, la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie. Aseară, tânărul a fost transferat la Institut cu un echipaj AVIASAN.

„Starea pacientului este foarte gravă. Prezintă traumatism cranio-cerebral grav închis. Contuzie hemoragică frontală pe dreapta, sindrom convulsiv, edem cerebral și pneumonie bilaterală acută posibil prin aspirație. I-a fost efectuat și test la Covid – 19, care a ieșit negativ”, ne-a spus Dorina Blândescu, purtătoare de cuvânt la INN.

Potrivit medicilor, edemul ar fi putut apărea în urma unei traume, dar și din cauza unei inflamații la creier. Aceștia nu știu încă exact ce a pățit tânărul, de vreme ce el nu vorbește.

Campionul la baschet se află acum la terapie intensivă, conectat la aparate, iar medicii așteaptă ca tratamentul medicamentos să își facă efectul. În funcție de reacția organismului la tratament, doctorii vor decide dacă Artiom va avea nevoie de o operație.

Artiom, care pe 6 octombrie urmează să împlinească 22 de ani, nu are asigurare medicală, de aceea, prietenii și familia au deschis un cont bancar la care pot fi făcute donații pentru tratamentul său.

Cei care vor să îl ajute pe Artion Grișcenco pot face donații bănești pe contul:

5511069999526649 Sinitchii Nicolai Victoria Bank

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram