În trimestrul doi al acestui an, Gazprom a livrat statelor din Europa gaze naturale la un preț de 110,1 dolari pentru o mie de metri cubi, adică cu aproape 47% mai puțin decât în trimestrul doi din 2019. Asta în timp ce prețul mediu al gazului livrat statelor CSI a scăzut cu aproae 12% și a constituit 136,8 dolari, transmite mold-street.com.

Potrivit sursei citate, deși gigantul gazier din Rusia nu anunță prețul de livrare a gazelor în Republica Moldova, datele Moldovagaz arată că în trimestrul al doilea din 2020 acesta a fost de 168.28 dolari pentru o mie de metru cubi, mai puțin cu 68,3 dolari sau cu 28,6% față de aceeași perioadă din 2019.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!