Premierul Ion Chicu susține că Guvernul nu va veni cu inițiativa de a fi declarată stare de urgență în țară în legătură cu pandemia de COVID-19, ceea ce ar duce la amânarea alegerilor prezidențiale, stabilite pentru 1 noiembrie. Potrivit lui, executivul ar putea să facă formal acest lucru, dar numai la solicitarea partidelor politice și în cazul în care va exista un consens pe acest subiect.

Instituirea stării de urgență este de competența Parlamentului. Guvernul nu va veni cu această solicitare, indiferent de situație. Dacă vedem că va continua situația așa, eu o să solicit audiență la toate partidele parlamentare, să le spun care este situația și dacă ele vor decide că pot să vină cu așa inițiativă și din partea Guvernului se cere doar o formalitate, atunci da. Acest lucru este foarte periculos și grav să amâni alegerile, mai ales în condițiile Republicii Moldova. Aici va trebui un consens total din partea forțelor politice”, a declarat Chicu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că la moment, în Republica Moldova, sunt 37 208 cazuri de contaminare cu virusul COVID-19, iar numărul deceselor provocate de coronavirus a depășlit cifra de o mie.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!