/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 784: Atac sângeros la Cernihov și incendiu puternic în Crimeea. Zelenski convoacă Consiliul Ucraina-NATO

Guvernul nu va cere declararea stării de urgență pentru amânarea prezidențialelor. Chicu: „Acest lucru este foarte periculos”

missing
01 septembrie 2020, ora 20:37

Premierul Ion Chicu susține că Guvernul nu va veni cu inițiativa de a fi declarată stare de urgență în țară în legătură cu pandemia de COVID-19, ceea ce ar duce la amânarea alegerilor prezidențiale, stabilite pentru 1 noiembrie. Potrivit lui, executivul ar putea să facă formal acest lucru, dar numai la solicitarea partidelor politice și în cazul în care va exista un consens pe acest subiect.

Instituirea stării de urgență este de competența Parlamentului. Guvernul nu va veni cu această solicitare, indiferent de situație. Dacă vedem că va continua situația așa, eu o să solicit audiență la toate partidele parlamentare, să le spun care este situația și dacă ele vor decide că pot să vină cu așa inițiativă și din partea Guvernului se cere doar o formalitate, atunci da. Acest lucru este foarte periculos și grav să amâni alegerile, mai ales în condițiile Republicii Moldova. Aici va trebui un consens total din partea forțelor politice”, a declarat Chicu la emisiunea „Punctul pe azi” de la TVR Moldova.

Amintim că la moment, în Republica Moldova, sunt 37 208 cazuri de contaminare cu virusul COVID-19, iar numărul deceselor provocate de coronavirus a depășlit cifra de o mie.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram