O moldoveancă de 37 de ani a fost extrădată din Turcia. Femeia era anunțată în căutare internațională pentru trafic de ființe umane în scop de exploatare sexuală.

Operațiunea a fost posibilă prin intermediul instituțiilor de drept din Ucraina. Femeia a fost predată ofițerilor Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane (CCTP) al Inspectoratului național de investigații al IGP.

Ofițerii centrului au stabilit că, în perioada 2014-2015, bănuita, în complicitate cu alte persoane, au racolat prin înșelăciune o tânără de 25 de ani și  folosindu-se de vulnerabilitatea ei socială a organizat transportarea acesteia în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite. Ulterior, victima a fost deposedată forțat de actele de identitate și impusă prin violență fizică să presteze servicii sexuale contra plată.

În prezent, bănuita se află în arest pe un termen de 30 de zile. Potrivit legii penale, persoanele vinovate pentru trafic de persoane, riscă  până la 15 ani privațiune de libertate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!