/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 787: Atac la Odesa și prognoză sumbră! ISW: Amenințare voalată pentru Moldova. Rusia avansează rapid

Partidul Nostru a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea lui Usatîi la funcția de președinte al țării

missing
01 septembrie 2020, ora 14:50

Partidul Nostru a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor susținătorilor lui Renato Usatîi, desemnat candidat la alegerile prezidențiale din partea fracțiunii.

Usatîi a mers personal la CEC pentru a depune actele. Acesta a spus presei că aceste alegeri prezidențiale sunt primele cu participarea sa, amintind că în 2016 a fost exclus din cursa pentru fotoliul de șef de stat după ce Curtea Constituțională a modificat censul de vârstă pentru candidați de la 35 la 40 de ani. Iar doi ani mai devreme, în 2014, a fost exclus din alegerile parlamentare partidul ”Patria”, cap de listă al căruia era Renato Usatîi. Recent, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a găsit vinovate autoritățile de la Chișinău de încălcarea legii pentru excluderea formațiunii din scrutin.

”Vor fi primele alegeri cu participarea mea. Sunt sigur că ceea ce s-a întâmplat în 2014 și 2016 nu-și va permite nimeni să o repete. Sunt singurul candidat care, de jure a fost delegat de către partid, dar de facto s-au pronunțat zeci de mii de cetățeni din toată țara”, a declarat Renato Usatîi.

Liderul Partidului Nostru și-a exprimat speranța că această campanie electorală va fi una curată, iar candidații se vor respecta reciproc, indiferent de culoarea politică.

„Nu vom permite nimănui să-și bată joc de partidul nostru politic. Dacă cineva își va permite măcar prin somn vreo ilegalitate sau vreun abuz în adresa noastră, va primi o replică foarte dură. Cum se vor comporta cu noi, așa ne vom comporta cu ei”, a punctat Renato Usatîi.

După ce a fost depusă cererea de înregstrare a gurpului de inițiativă, urmează ca acesta să fie înregistrat de CEC și să înceapă colectarea semnăturilor de susținere. Pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toți candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram