Începând cu ziua de astăzi instituțiile de învățământ din țară vor activa după 7 modele diferite de organizare a studiilor. În timp ce unele vor activa în regim normal, altele își vor desfășura activitatea în schimburi sau de la distanță. Despre aceasta a declarat ministrul Educației în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, 800 de instituții de învățământ au ales modelul 1, care ar presupune prezența la școală de 100%.

Modelul 2 se referă la învățarea pe schimburi și va fi implimentat în 105 instituții de învățământ din țară.

Modelul 3 presupune învățarea combinată, adică zile de prezență și zile la distanță. Acest model a fost adoptat de către 3 instituții.

Modelul 4  sau cel hibrid presupune învățarea pe grupe. Jumătatea numărului de copii se vor afla în clasă, iar cealaltă jumătate – la distanță. Pentru acest model au pledat 6 instituții.

Modelul 5, alternantă, pe săptămâni. A fost ales de către 5 instituții.

19 instituții au ales să-și continue activitatea online.

Și modelul 7 – mixt, care presupune combinarea dintre modelele menționate mai sus. Acest tip a fost ales de către 314 instituții de învățământ.

În condițiile modelelor alese, 3891 de cadre didactice din 28 de mii vor activa cu peste 1,5 norma didactică.

În același timp,  320 de instituții de învățământ au nevoie de resurse financiare suplimentare.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!