/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Vot final în Congres și exerciții NATO. Preotul de la înmormântarea lui Navalnîi, pedepsit

Șapte modele. Cum vor activa instituțiile de învățământ din țară din 1 septembrie

missing
01 septembrie 2020, ora 17:33

Începând cu ziua de astăzi instituțiile de învățământ din țară vor activa după 7 modele diferite de organizare a studiilor. În timp ce unele vor activa în regim normal, altele își vor desfășura activitatea în schimburi sau de la distanță. Despre aceasta a declarat ministrul Educației în cadrul unui briefing de presă.

Astfel, 800 de instituții de învățământ au ales modelul 1, care ar presupune prezența la școală de 100%.

Modelul 2 se referă la învățarea pe schimburi și va fi implimentat în 105 instituții de învățământ din țară.

Modelul 3 presupune învățarea combinată, adică zile de prezență și zile la distanță. Acest model a fost adoptat de către 3 instituții.

Modelul 4  sau cel hibrid presupune învățarea pe grupe. Jumătatea numărului de copii se vor afla în clasă, iar cealaltă jumătate – la distanță. Pentru acest model au pledat 6 instituții.

Modelul 5, alternantă, pe săptămâni. A fost ales de către 5 instituții.

19 instituții au ales să-și continue activitatea online.

Și modelul 7 – mixt, care presupune combinarea dintre modelele menționate mai sus. Acest tip a fost ales de către 314 instituții de învățământ.

În condițiile modelelor alese, 3891 de cadre didactice din 28 de mii vor activa cu peste 1,5 norma didactică.

În același timp,  320 de instituții de învățământ au nevoie de resurse financiare suplimentare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram