Patru persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate în dimineața zile de 1 septembrie la ÎM “Combinatul Servicii Funerare”. Acestea sunt şeful, adjunctul, contabilul şi un maistru din cadrul administratiei cimitirului Sfântul Lazăr.

Potrivit unui comunicat al CNA, bănuiții ar fi pretins de la oamenii, care urmau să-şi înmormânteze rudele, bani suplimentari taxei de stat. De asemenea, sunt cercetaţi penal pentru pretindere de mită în cazul rezervărilor locurilor de veci. De asemenea, funcţionarii ar fi cerut sume enorme în afara taxelor de stat.

Precizăm că, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfășurat percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”. Nemijlocit, este vizată administraţia cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău.

Reacția primarului Ion Ceban după perchezițiile de azi de la „Servicii Funerare”: „Fiecare trebuie să răspundă”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!