/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

Șeful cimitirului Sfântul Lazăr din Capitală și trei subalterni, reținuți după perchezițiile de dimineață ale CNA

missing
01 septembrie 2020, ora 13:57

Patru persoane au fost reținute în urma perchezițiilor efectuate în dimineața zile de 1 septembrie la ÎM “Combinatul Servicii Funerare”. Acestea sunt şeful, adjunctul, contabilul şi un maistru din cadrul administratiei cimitirului Sfântul Lazăr.

Potrivit unui comunicat al CNA, bănuiții ar fi pretins de la oamenii, care urmau să-şi înmormânteze rudele, bani suplimentari taxei de stat. De asemenea, sunt cercetaţi penal pentru pretindere de mită în cazul rezervărilor locurilor de veci. De asemenea, funcţionarii ar fi cerut sume enorme în afara taxelor de stat.

Precizăm că, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfășurat percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”. Nemijlocit, este vizată administraţia cimitirului Sfântul Lazăr din Chişinău.

Reacția primarului Ion Ceban după perchezițiile de azi de la „Servicii Funerare”: „Fiecare trebuie să răspundă”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram