În premieră, florarii din capitală au stat astăzi cu marfa aproape nevândută. Deși erau conștienți că numărul de cumpărători va fi mai mic, din cauza festivităților anulate, totuși sperau să obțină vreun profit. Doar picii, care au mers în clasa 1, au avut parte de careuri solemne.

MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8: „Dacă în anii precedenți, în această zi, piața de flori de pe strada Mitropolit Gavriil Bănulescu Bodoni, era năvălită de zeci de cumpărători, anul acesta abia de mai zărești câte unul”.

Ar fi trebuit mai mulți să fie, dar nu toate școlile lucrează de 1 septembrie. La toți e diferit. Nu e ca în anii precedenți, probabil”.

Noi nu am avut iluzii. Ne-am așteptat că nu vor fi vânzări”.

Și în alte sectoare ale capitalei, florile erau trecute cu vederea.   

Unde-s oamenii? Nu-s. Le-au interzis să se ducă cu flori la școală. Uitați-vă, nimeni nu-i. Prețurile le-ați ridicat un pic? Nu, de anii trecuți. De ce așa? Păi trebuie să le vindem”.

Slăbuț. Oamenii nu merg la școală. Nu este careu, poate doar dacă clasa 1”.

Foarte rău merg. De ce? Cred că a afectat pandemia. Am cam știut că așa va fi”.

Foarte greu. De ce? Diferență de anul trecut e mare. 90 la sută. Anul ăsta e foarte greu”.

Puținii cumpărători pe care i-am surprins astăzi ne-au spus că prețurile li se par cam pipărate.

E scump, dar o dată în an se poate”

Diferă de ceea ce a fost o săptămână în urmă. Le-au ridicat un pic? Da, de două ori”.

Pentru a evita răspândirea coronavirusului, majoritatea școlilor au renunțat în acest an la careul festiv, dedicat primului sunet. Unele instituții însă au organizat festivități doar pentru picii din clasa întâi.

REPORTERI – MIHAELA DICUSAR, CĂTĂLIN GOREA
IMAGINI – OLEG KOZLOV, SERGIU CIUBARU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!