/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski. Zaharova atacă din nou Moldova

/VIDEO/ În rând, la CEC. De astăzi, candidații la alegerile prezidențiale se pot înregistra la CEC

missing
01 septembrie 2020, ora 22:18

1 septembrie a însemnat nu doar un început pentru școlari, dar și prima zi în care grupurile de inițiativă au putut depune documentele necesare, pentru înregistrarea candidaților la funcția de președinte. Așadar, la Comisia Electorală Centrală s-au grăbit Tudor Deliu, Renato Usatîi și Andrei Năstase, aceștia fiind primii candidați care se avântă în cursa electorală, din 1 noiembrie.

Echipați cu măști, respectând distanța socială și cu dezinfectantul pe masă. Rând pe rând, politicienii, care se vor președinte al Republicii Moldova, au trecut pragul Comisiei Electorale Centrale. Primul care a venit să depună actele a fost Tudor Deliu, din partea Partidului Liberal Democrat. Tot astăzi, acesta a fost desemnat de către Biroul central al formațiunii drept candidat pentru funcția de președinte.

TUDOR DELIU, CANDIDATUL PLDM: „Ca orice om normal, clar că am emoții. Nu pot să nu am emoții când mă avânt într-un proces atât de important”.

După ce s-a lansat cu mult fast, săptămâna trecută la Bălți, Renato Usatîi a venit astăzi la CEC. Acestea sunt primele alegeri la care va participa, spune acesta, așa că va avea grijă ca totul să fie transparent.

RENATO USATÎI, CANDIDATUL „PARTIDULUI NOSTRU”: „Dacă cineva își va permite măcar prin somn vreo ilegalitate sau abuz la adresa noastră, o să o primească foarte dur. Toți să fie conștienți. Cum se vor comporta cu noi, așa ne vom comporta și noi”.

Tot astăzi a avut loc și Consiliul politic al Platformei Demnitate și Adevăr, la care a fost stabilită oficial candidatura lui Andrei Năstase. Acesta a declarat că îl așteaptă cea mai importantă cursă electorală din ultimii zece ani.

ANDREI NĂSTASE, CANDIDATUL PPDA: „Sunt candidatul oamenilor, nu răspund la butoanele de comandă a nimănui, nici din interior și nici din exteriorul țării. Da, Moldova! Da, Moldova!”

În termen de trei zile, CEC urmează să examineze dosarele și să decidă dacă grupurile de inițiativă vor fi înregistrate. În această seară, și grupul Pro Moldova urmează să anunțe candidatul pe care îl vor susține în cursa electorală. Iar Maia Sandu, care anterior a declarat că va participa la prezidențiale, va depune actele mâine. Până acum, au mai anunțat că vor candida: președintele PL, Dorin Chirtoacă, și liderul PUN, Octavian Țîcu. Scrutinul va avea loc pe 1 noiembrie, iar doritorii de a participa trebuie să îndeplinească toate formalitățile până pe 1 octombrie, pentru a fi înscriși în cursă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram