Și Blocul electoral Unirea și-a înregistrat astăzi grupul de inițiativă la Comisia Electorală Centrală, care urmează să adune semnăturile pentru candidatul Dorin Chirtoacă. După ce a depus actele, Chirtoacă a menționat că regretă că în această cursă electorală se înregistrează atât de mulți candidați, în timp ce doar o persoană ar trebui „să lupte cu Dodon”.

Mi-ar fi plăcut să depun actele după mandatele obținute la Primăria Chișinău, cel de-al doilea oraș ca mărime din spațiul României Mari, mi-ar fi plăcut să depun actele pentru a candida la Președinția României. (…) Facem acest efort aici și eu, și colegii mei, pentru unire și împotriva lui Dodon. Acestea sunt două dominante ale alegerii noastre în așa fel încât să putem face cu toții un pas înainte”, susține Chirtoacă.

Deși și-a înregistrat astăzi grupul de inițiativă, care urmează să adune semnăturile necesare, Chirtoacă susține în continuare că împotriva lui Dodon trebuia să lupte un singur candidat. „Situația ar fi perfectă dacă ne-am uni forțele și regimul care ne călărește la propriu”, a menționat liberalul.

Astăzi la CEC s-au înregistrat grupurile de inițiativă ale altor cinci candidați.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!