Lucrările de construcție a drumului de centură a municipiului Chișinău sunt în plină desfășurare. Până la moment au fost realizate 15% din lucrări.

Printre lucrările de bază se numără frezarea îmbrăcămintei existente, compactarea stratului drenant din nisip, compactarea fundației din piatra spartă, precum și lucrări de așternere a geotextilului.

Drumul de ocolire M2 este unul strategic pentru Chișinău. Nu putem admite întârzieri sau abateri de la calendarul stabilit în contract. Conform contractului, lucrările de reabilitare trebuie să fie încheiate exact peste un an, în septembrie 2021”, a declarat ministrului Sergiu Railean, care a inspectat lucrările.

Reabilitarea drumului include reconstrucția sistemului rutier, demolarea și reconstrucția podețelor, construcția sistemelor de captare și evacuare a apelor de suprafață, cât și relocarea utilităților existente. Pentru aceste lucrări Banca Europeană de Investiții a acordat Guvernului Republicii Moldova un suport financiar în valoare totală de 9 917 975. 17 de euro.

Porțiunea de drum cu o lungime de 6.55 km se află la 10 km vest de Chișinău și leagă șodelele Leușeni-Chișinău de Chișinău-Comrat.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!