/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/FOTO/ Candu a depus la CEC actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă în susținerea sa la funcția de președinte al țării

missing
02 septembrie 2020, ora 12:57

Andrian Candu a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea sa pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Despre acest fapt a anunțat formațiunea printr-un scurt mesaj pe o rețea de socializare.

Candu a mers la CEC însoțit de Sergiu Sîrbu, ambii foști democrați, care au înregistrat partidul Pro Moldova la câteva luni după ce au părăsit PDM.

Precizăm că, Pro Moldova și-a anunțat candidatul la prezidențiale în seara zilei de 1 septembrie. „Sunt onorat pentru o astfel de provocare și această misiune care presupune o mare responsabilitate. Vom face o campanie corectă, dar și de informare pentru a le spune cetățenilor Republicii Modlova ce înseamnă această funcție de președinte”, a declarat atunci Candu.

După ce a fost depusă cererea de înregstrare a gurpului de inițiativă, urmează ca acesta să fie înregistrat de CEC și să înceapă colectarea semnăturilor de susținere. Pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toți candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral.

Până acum, au mai anunțat că vor candida:Maia Sandu, lidera PAS, Andrei Năstase, liderul Platforma DA, președintele PL, Dorin Chirtoacă, liderul PUN, Octavian Țîcu, Rentao Usatîi din partea Partidului Nostru, Tudor Deliu, PLDM. Scrutinul va avea loc pe 1 noiembrie, iar doritorii de a participa trebuie să îndeplinească toate formalitățile până pe 1 octombrie, pentru a fi înscriși în cursă.

Pro Moldova și-a înaintat candidatul pentru prezidențiale. Candu: „Sunt onorat”

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram