Andrian Candu a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă pentru colectarea semnăturilor în susținerea sa pentru viitoarele alegeri prezidențiale. Despre acest fapt a anunțat formațiunea printr-un scurt mesaj pe o rețea de socializare.

Candu a mers la CEC însoțit de Sergiu Sîrbu, ambii foști democrați, care au înregistrat partidul Pro Moldova la câteva luni după ce au părăsit PDM.

Precizăm că, Pro Moldova și-a anunțat candidatul la prezidențiale în seara zilei de 1 septembrie. „Sunt onorat pentru o astfel de provocare și această misiune care presupune o mare responsabilitate. Vom face o campanie corectă, dar și de informare pentru a le spune cetățenilor Republicii Modlova ce înseamnă această funcție de președinte”, a declarat atunci Candu.

După ce a fost depusă cererea de înregstrare a gurpului de inițiativă, urmează ca acesta să fie înregistrat de CEC și să înceapă colectarea semnăturilor de susținere. Pentru a fi înregistraţi de Comisia Electorală Centrală, toți candidaţii la funcţia de Preşedinte al Republicii Moldova depun liste de subscripţie, care conţin semnăturile a cel puţin 15000 și nu mai mult de 25000 de alegători din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale Republicii Moldova şi corespund altor prevederi ale Codului Electoral.

Până acum, au mai anunțat că vor candida:Maia Sandu, lidera PAS, Andrei Năstase, liderul Platforma DA, președintele PL, Dorin Chirtoacă, liderul PUN, Octavian Țîcu, Rentao Usatîi din partea Partidului Nostru, Tudor Deliu, PLDM. Scrutinul va avea loc pe 1 noiembrie, iar doritorii de a participa trebuie să îndeplinească toate formalitățile până pe 1 octombrie, pentru a fi înscriși în cursă.

Pro Moldova și-a înaintat candidatul pentru prezidențiale. Candu: „Sunt onorat”

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!