/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

În ce situație cetățenii care vin dintr-o zonă verde vor sta în autoizolare

missing
02 septembrie 2020, ora 14:39

Persoanele care revin acasă din una din țările care au fost clasificate drept zona verde, dar care au traversat o țară din zona roșie, vor fi  obligate să stea în autoizolare 14 zile. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții Ministerul Sănătății.

„A fost instituit grupul de lucru în cadrul ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care odată la 14 zile vor întocmi lista țărilor cu intensitate crescută de transmitere a virusului. Ceea ce ar însemna 50 de cazuri la o sută de mii de oameni. Astfel, toate țările care au un indicator mai mare decât cel care a fost stabilit, automat intră în lista țărilor din zona roșie.  Prin urmare, cetățenii care se întorc din țările clasificate drept zone roșii, trebuie să stea în autoizolare 14 zile. De asemenea, cetățenii care s-au aflat în țări din zonele verzi, dar au traversat o țară din zona roșie, tot vor sta timt de 14 zile în autoizolare”, a explicat unul dintre experți.

Potrivit lui, persoanele trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, deoarece aceasta este perioada maximă de incubație a virusului COVID-19.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram