Persoanele care revin acasă din una din țările care au fost clasificate drept zona verde, dar care au traversat o țară din zona roșie, vor fi  obligate să stea în autoizolare 14 zile. Declarația a fost făcută în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții Ministerul Sănătății.

„A fost instituit grupul de lucru în cadrul ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, care odată la 14 zile vor întocmi lista țărilor cu intensitate crescută de transmitere a virusului. Ceea ce ar însemna 50 de cazuri la o sută de mii de oameni. Astfel, toate țările care au un indicator mai mare decât cel care a fost stabilit, automat intră în lista țărilor din zona roșie.  Prin urmare, cetățenii care se întorc din țările clasificate drept zone roșii, trebuie să stea în autoizolare 14 zile. De asemenea, cetățenii care s-au aflat în țări din zonele verzi, dar au traversat o țară din zona roșie, tot vor sta timt de 14 zile în autoizolare”, a explicat unul dintre experți.

Potrivit lui, persoanele trebuie să se autoizoleze timp de 14 zile, deoarece aceasta este perioada maximă de incubație a virusului COVID-19.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!