Politicianul rus Alexei Navalny a fost otrăvit cu o substanță periculoasă, asemănătoare cu toxina „Noviciok”, care provoacă paralizie. Despre asta a anunțat Guvernul Germaniei, într-un comunicat de presă.

Rezultatele testelor efectuate într-un laborator specializat au confirmat urme de otravă în organismul lui Navalny.

Acelați tip de otravă ar fi fost folosită și în cazul lui Serghei și Iulia Skripal în anul 2018.

Autoritățile germane au subliniat că condamnă tentativa de omor a opozantului rus și cer celor din Rusia explicații legate de cele întâmplate.

Lui Alexei Navalny i-au fost prelevate probe de laborator și în Federația Rusă. Rezultatele acestora nu au confirmat însă prezența vreunei substanțe nocive în organism.

Alexey Navalny a ajuns pe 20 august în stare de inconștiență la spital. Acestuia i s-ar fi făcut rău în timp ce se întorcea cu avionul de la Tomsk la Moscova, potrivit BBC. Aparatul de zbor a trebuit să aterizeze de urgență în Omsk. Purtătoarea de cuvânt Kira Yarmysh spune că cel mai probabil Alexei Navalny ar fi fost otrăvit cu o substanță care i s-a pus în ceai.

„A băut doar un ceai de dimineață. Doctorii spun că substanța toxică s-a absorbit mai repede o dată cu lichidul fierbinte. Acum, Alexei este inconștient”, a declarat Yarmysh, care a mai precizat că Navalny e la terapie intensivă.

Alexei Navalny este cunoscut drept cel mai aprig critic al președintelui Rusiei, Vladimir Putin.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!