/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Un fost ministru de interne vrea să devină președinte. A depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă

missing
02 septembrie 2020, ora 18:43

Fostul ministru de Interne Ion Costaș a hotărât să intre în cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Acesta a depus astăzi actele la Comisis Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului său de inițiativă.

Mă implic în această bătălie pentru a candida și a aduce la conducerea acestei fâșii de pământ oameni sănătoși la cap, la suflet, oameni curați, cinstiți. Să terminăm cu hoția, cu oligarhii, cu banditismul, să luptăm pentru niște lucruri sacre pe care trebuie să le lăsăm pentru copiii, nepoții noștri – un teren nu atât de pârjolit, dar fertil, ca ei să vrea să trăiască aici”, a declarat generalul, contactat de Ziarul de Gardă.

În anul 1990, Ion Costaș a fost numit în funcția de președinte al Comisiei Sovietului Suprem al RSS Moldova pentru Securitatea Statului și probleme militare, iar în septembrie 1990 – membru al Consiliului Prezidențial al Republicii Moldova. Între anii 1990-1992, generalul Ion Costaș a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne.

În 1992, generalul de divizie Ion Costaș este numit ca primul ministru al apărării al Republicii Moldova, dar a fost eliberat din funcție după înfrângerea trupelor moldovenești în luptele pentru readucerea regiunii transnistrene în componența Moldovei. A fost numit ministru consilier, atașat militar în România, de unde a fost rechemat în octombrie 1993 și trecut în rezervă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram