Fostul ministru de Interne Ion Costaș a hotărât să intre în cursa electorală pentru funcția de președinte al Republicii Moldova. Acesta a depus astăzi actele la Comisis Electorală Centrală pentru înregistrarea grupului său de inițiativă.

Mă implic în această bătălie pentru a candida și a aduce la conducerea acestei fâșii de pământ oameni sănătoși la cap, la suflet, oameni curați, cinstiți. Să terminăm cu hoția, cu oligarhii, cu banditismul, să luptăm pentru niște lucruri sacre pe care trebuie să le lăsăm pentru copiii, nepoții noștri – un teren nu atât de pârjolit, dar fertil, ca ei să vrea să trăiască aici”, a declarat generalul, contactat de Ziarul de Gardă.

În anul 1990, Ion Costaș a fost numit în funcția de președinte al Comisiei Sovietului Suprem al RSS Moldova pentru Securitatea Statului și probleme militare, iar în septembrie 1990 – membru al Consiliului Prezidențial al Republicii Moldova. Între anii 1990-1992, generalul Ion Costaș a deținut funcția de ministru al Afacerilor Interne.

În 1992, generalul de divizie Ion Costaș este numit ca primul ministru al apărării al Republicii Moldova, dar a fost eliberat din funcție după înfrângerea trupelor moldovenești în luptele pentru readucerea regiunii transnistrene în componența Moldovei. A fost numit ministru consilier, atașat militar în România, de unde a fost rechemat în octombrie 1993 și trecut în rezervă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!