Luptă acerbă pentru fotoliul de președinte. Astăzi, alți patru lideri de partid și un candidat independent au depus actele necesare la CEC, pentru a se înregistra în cursa electorală. Toți sunt convinși că anume ei merită să conducă țara.

„Vrem un președinte onest, corect, care respectă legea”, a spus Maia Sandu, candidată PAS.

Maia Sandu a elaborat și un cod al președintelui, pe care s-a angajat să-l respecte în cazul în care va deveni șef de stat. Ulterior, Sandu a depus actele la Comisia Electorală Centrală, pentru înregistrarea grupului de inițiativă care să colecteze semnăturile necesare în cursa prezidențială. Și Partidul Unității Naționale a depus actele la CEC. Membrii acestuia urmează să colecteze semnături în susținerea lui Octavian Țîcu, la funcția de președinte al țării.

„Pentru un partid cu ambiții de a fi la guvernare nu ar trebui să fie o problemă colectarea a 15 000 de semnături”, a declarat Octavian Țîcu.

A pășit pragul Comisiei Electorale Centrale și candidatul la prezidențiale din partea Pro Moldova, Andrian Candu.

„Lupta noastră electorală e să scăpăm țara de inamicul Igor Dodon și echipa sa”, a spus Candu.

Tot astăzi, s-au prezentat la CEC, pentru înregistrarea grupului de inițiativă generalul Ion Costaș, primul ministru al Apărării al Republicii Moldova, și liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin. Cei doi nu au oferit, însă, declarații pentru presă. Ieri, au depus actele candidatul PLDM, Tudor Deliu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Până acum, au mai anunțat că vor candida la funcția de președinte: liderul PL, Dorin Chirtoacă. Scrutinul va avea loc pe 1 noiembrie, iar doritorii de a participa trebuie să îndeplinească toate formalitățile până pe 1 octombrie, pentru a fi înscriși în cursă.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!