/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ Lista se extinde. Alți cinci candidați la prezidențiale au depus actele la CEC pentru a se înscrie în cursa electorală

missing
02 septembrie 2020, ora 21:17

Luptă acerbă pentru fotoliul de președinte. Astăzi, alți patru lideri de partid și un candidat independent au depus actele necesare la CEC, pentru a se înregistra în cursa electorală. Toți sunt convinși că anume ei merită să conducă țara.

„Vrem un președinte onest, corect, care respectă legea”, a spus Maia Sandu, candidată PAS.

Maia Sandu a elaborat și un cod al președintelui, pe care s-a angajat să-l respecte în cazul în care va deveni șef de stat. Ulterior, Sandu a depus actele la Comisia Electorală Centrală, pentru înregistrarea grupului de inițiativă care să colecteze semnăturile necesare în cursa prezidențială. Și Partidul Unității Naționale a depus actele la CEC. Membrii acestuia urmează să colecteze semnături în susținerea lui Octavian Țîcu, la funcția de președinte al țării.

„Pentru un partid cu ambiții de a fi la guvernare nu ar trebui să fie o problemă colectarea a 15 000 de semnături”, a declarat Octavian Țîcu.

A pășit pragul Comisiei Electorale Centrale și candidatul la prezidențiale din partea Pro Moldova, Andrian Candu.

„Lupta noastră electorală e să scăpăm țara de inamicul Igor Dodon și echipa sa”, a spus Candu.

Tot astăzi, s-au prezentat la CEC, pentru înregistrarea grupului de inițiativă generalul Ion Costaș, primul ministru al Apărării al Republicii Moldova, și liderul Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin. Cei doi nu au oferit, însă, declarații pentru presă. Ieri, au depus actele candidatul PLDM, Tudor Deliu, președintele Partidului Nostru, Renato Usatîi, și liderul Platformei DA, Andrei Năstase. Până acum, au mai anunțat că vor candida la funcția de președinte: liderul PL, Dorin Chirtoacă. Scrutinul va avea loc pe 1 noiembrie, iar doritorii de a participa trebuie să îndeplinească toate formalitățile până pe 1 octombrie, pentru a fi înscriși în cursă.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram