/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Pavajul de pe străzile aflate în reparații - furat peste noapte, când e lăsat nesupravegheat. „Cine să-l păzească?””

missing
02 septembrie 2020, ora 22:41

Pavajul de pe străzile din capitală continuă să fie furat. Încă un caz de acest gen a fost făcut public de primarul general. În imagini apare un bărbat, care încarcă bucăți de pavaj într-o remorcă. Acesta a fost filmat de o persoană, care s-a prezentat ca fiind șeful șantierului.

Incidentul s-a produs în jurul orei 01:00 noaptea pe un trotuar de pe strada Alexandru Pușkin din Chișinău. La fața locului a fost solicitată și poliția. Purtătoarea de cuvânt a poliției capitalei a precizat pentru tv8 că făptașul s-a dovedit un bărbat de 32 de ani. Cazul a fost înregistrat, iar în funcție de suma prejudiciului adus, oamenii legii vor lua o decizie. Un caz similar a avut loc și acum aproximativ o lună, tot în Chișinău, când, potrivit Primăriei, câteva persoane au fost filmate în timp ce furau elemente de pavaj de pe șantierul de renovare a scuarului de pe strada Kiev.

Atunci, primarul general a solicitat implicarea instituțiilor de profil pentru identificarea persoanelor suspectate de sustragerea materialelor de construcție de la șantierele privind amenajarea obiectivelor de infrastructură din capitală.

STAND-UP: MIHAELA DICUSAR, REPORTERĂ TV8

„Lucrări de reparație au loc și pe unul din troturele de pe bd. Moscovei din capitală. Din spusele muncitorilor, dar și a responsabilui de șantier, pavajul care urmează a fi aplicat în locul asfaltului, dar și tehnica lăsată aici peste noapte, nu este păzită de nimeni.

„Vedem că se fură deja pavajul. – Eu tot trebuie diseară să las mașina și tot nu știu unde o voi lăsa. – Nu păzește nimeni? Nu, parcă nu am auzit nimic. Noi trebuie să ne batem capul de asta. Chiar astăzi am întrebat unde las mașina și mi-au spus să o las aici în zonă”. ne-a spus un muncitor.

Da cine să-l păzească? Poliția. Noi nu avem pază. Sunați la director și o să vă explice tot. – Cine?  – De la Exdrupo”, a spus un responsabil de șantier.

Șeful interimar al Întreprinderii Exdrupo a precizat pentru TV8 că doar șantierul de pe strada Moscova este în gestiunea companiei sale. Iar despre pază spune că nu are angajați care să vegheze lucrările noaptea. Totuși, mizează mult pe camerele de supraveghere care sunt amplasate prin preajmă.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram