O întreprindere din Anenii Noi comercializa ilegal produse petroliere șoferilor pentru alimentarea unităților de transport destinate transportului de pasageri contra cost. Potrivit poliției, cumpărătorii achitau un preț preferențial pentru un litru de combustibil, iar achitarea se efectua în numerar, pentru a nu se elibera bon fiscal sau alte acte de evidență contabilă.

De asemenea, în aparatul de casă al întreprinderii au fost depistate mijloace bănești nedeclarate.

În rezultatul verificărilor pompelor de alimentare cu produse petroliere s-a stabilit că acestea nu dispuneau de dispozitive de alimentare utilate cu aparate de casă şi de control cu memorie fiscală conectate la distribuitor. De asemenea, pe ambele mijloace de măsurare nu s-au depistat inscripții de identificare (tip, număr de uzina, doza sau capacitate după caz, producătorul), precum și lipsa marcajelor metrologice, fapt ce contravine legislației privind comercializarea produselor petroliere”, se spune într-un comunicat al poliției

Astfel, pompele de alimentare cu combustibil au fost sigilate, iar polițiștii continuă cercetările pentru a stabili toate circumstanțele pentru luarea unei decizii legale. Valoarea totală a prejudiciului cauzat se estimează.

Pe acest caz a fost inițiată o cauză contravențională pentru ”Comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere nemijlocit din autocisterne, din canistre sau din alt ambalaj, precum şi comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale în alte locuri decât staţiile de alimentare autorizate”. Dacă vinovăția va fi demonstrată, persoana juridică riscă amendă în mărime de 30 000 de lei.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!