/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Directorul și adjunctul administrației cimitirului „Sfântul Lazăr” au fost plasați în arest la Penitenciarul nr.13

03 septembrie 2020, ora 16:30

Instanța de judecată a admis solicitarea procurorilor și a aplicat arest de 30 de zile pentru directorul și adjunctul administraţiei cimitirului „Sfântul Lazăr” din Chişinău. Aceștia urmează să-și ispășească pedeapsa preventivă la Penitenciarul nr. 13.

În ceea ce privește maistrul din cadrul administrației cimitirului, instanța abia urmează să pronunțe verdictul în această seară. Informația a fost confirmată pentru tv8.md de purtătoarea de cuvânt a CNA, Angela Starinschi.

Amintim că procurorii au cerut măsura preventivă pentru cei trei angajați ai administrației cimitirului în baza unor dosare penale pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie.

Alte trei persoane din cele reţinute vor fi cercetate în stare de libertate, după ce au încheiat acord de recunoaştere cu urmărirea penală.

Precizăm că, pe 1 septembrie, Centrul Naţional Anticorupţie şi procurorii au desfășurat percheziţii pe 22 de adrese din capitală, în cadrul unor dosare penale, pornite pe fapte de corupere activă, pasivă şi escrocherie, comise de către un grup de persoane, angajate ale Întreprinderii Municipale „Combinatul Serviciilor Funerare”.

Urmărirea penală a constatat funcţionarea unei scheme ilicite şi a stabilit rolul fiecărui membru al acesteia care, doar în 3 luni, ar fi încasat peste jumătate de milion de lei (623 000 de lei) venituri ilicite de la oameni, ca rezultat al faptelor infracţionale comise. Potrivit datelor anchetei, membrii grupului percepeau, în afară de taxa de stat pentru un loc de veci (1051 de lei ) plăţi suplimentare care se ridicau până la 5 000 sau 7 000 de lei. De asemenea, cei care voiau să rezerveze un loc la cimitir pentru familie sau rude, la fel trebuiau să plătească dublu faţă de taxa de stat de 4612 lei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram