Cetățenii Republicii Moldova ar putea călători fără viză în Grenada, o țară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor. Cabinetul de miniștri a aprobat, joi 3 septembrie, inițierea negocierilor în acest sens cu Guvernul Grenadei.

Proiectul Acordului între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Grenadei privind călătoriile reciproce fără vize ale cetățenilor a fost înaintat de către Partea grenadiană, urmare abolirii unilaterale de către Republica Moldova a obligației de  a deține viză pentru cetățenii Grenadei.

Acordul urmează a fi încheiat pentru o perioadă nedeterminată și va intra în vigoare după 60 de zile de la data primirii ultimei notificări scrise, prin canale diplomatice, despre îndeplinirea de către Părți a procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a Acordului.

Totodată, fiecare dintre Părți își rezervă dreptul de a suspenda integral sau parțial implementarea Acordului, din motive legate de securitatea națională, ordinea sau sănătatea publică. Decizia de suspendare a Acordului urmează a fi notificată celeilalte Părți în formă scrisă, prin canalele diplomatice, cu cel puțin 72 de ore înainte de intrarea în vigoare a suspendării.

Grenada este o țară insulară în partea sud-estică a Mării Caraibelor, ce are Capitala la Saint George’s. Grenada este a doua dintre cele mai mici țări din emisfera vestică și se află la 200 km nord de Venezuela.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!