Prima licitaţie care ar putea urni din loc la modul concret proiectul tronsonului de autostradă care tranzitează Iaşul şi care va ajunge până în Moldova a fost lansată la 1 septembrie 2020.

Procedura a venit cu o completare: compania de autostrăzi nu solicită doar actualizarea studiului de fezabilitate, ci şi realizarea proiectului tehnic de execuţie. Din acest motiv, suma alocată este semnificativ mai mare decât alte licitaţii eşuate în trecut: 73.4 milioane lei (circa 15.5 milioane euro).

Potrivit anunţului publicat în sistemul naţional de achiziţii publice (SICAP), fondurile sunt asigurate de la Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional de Infrastructură Mare (POIM). Citeşte continuarea pe AutoBlog.MD

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!