/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 791: Rachete secrete și viceministru arestat! SUA și UE oferă ajutor, iar Rusia anunță un acord cu Kievul

Stoianoglo, despre nunta fiului premierului Chicu: „Am fost sesizați...vom veni cu soluții”

missing
03 septembrie 2020, ora 14:02

„Am fost sesizați…vom veni cu soluții”. Asta a spus astăzi procurorul general, Alexandru Stoianoglo, întrebat de jurnaliști dacă Procuratura investighează sub vreun aspect nunta fiului premierului Ion Chicu, care s-a jucat vineri, 28 august, în plină pandemie de coronavirus.

„Am fost sesizați despre acest fapt, vom examina acest caz și vom veni cu soluții în vigoare. Cer scuze, dar am rugat ca întrebările să fie pe subiectul ridicat astăzi de mine!”, a spus scurt șeful Procuraturii Generale într-un briefing de presă.

După nunta fiului prim-ministrului, consilierul municipal, membru al Platformei DA, Ruslan Verbițchi a depus un denunt la Procuratura Generală, solicitand tragerea la raspundere a prim-ministrului Ion Chicu pentru încălcarea  legislației.

Potrivit lui Verbițchi, Ion Chicu și-a căsătorit fiul contrar propriilor dispoziții prin care nunțile sunt interzise. De asemenea, consilierul Platformei DA cere ca societatea sa fie informată prin pârghiile disponibile despre abaterea constatată, măsurile întreprinse și rezultatele examinării abaterii.

O sesizare similară a făcut la Procuratură și deputatul PAS, Radu Marian. Parlamentarul cere anchetarea premierului Ion Chicu, pe care îl acuză de abuz de putere sau abuz de serviciu, ce se sancționează cu amendă de cel puțin 67 de mii de lei sau cu închisoare de la doi la șase ani. Marian a mai sesizat, de asemenea, MAI și Poliția.

De cealaltă parte, Ion Chicu spune că nu a fost vorba despre o nuntă, ci despre un eveniment privat în sânul familiei.

Cu o reacție a venit și șeful ANSP, Nicolae Furtună.

Eu nu sunt specialist în nunți și cumătrii și sunt foarte sincer în fața întregii prese. Comisia Națională de Sănătate Publică a aprobat felul de evenimente care sunt permise, acolo sunt excluse nunțile și cumătriile cu participarea a nu mai mult de 50 de persoane și lucrul acesta a fost făcut cu un pressing enorm atât din partea populației, cât și din partea industriei. Care e diferența dintre nuntă și cumătrie… nu sunt eu cel care trebuie să vă spună. Nunta e cu mireasă și mire, cumătria e cu nași și lăturași, mai în glumă mai în serios”, a precizat Nicolae Furtună.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram