Armata Națională a Republicii Moldova împlinește astăzi 29 de ani. Cu această ocazie, șeful statului a împărțit distincții de stat. Conducerea Ministerului Apărării a declarat însă că și-ar dori ca autoritățile să aloce mai multe resurse financiare pentru armata națională. Ceremonia a avut loc la Ministerul Apărării, iar presa nu a fost anunțată despre eveniment.

Prezent la ceremonie, președintele Igor Dodon le-a împărțit militarilor distincții de stat.

Șeful statului a promis că sistemul național de apărare va fi consolidat.

IGOR DODON, PREȘEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: „Vreau să vă dau asigurări că la nivelul conducerii țării se va acționa conjugat pentru a consolida sistemul de apărare națională, pentru a îmbunătăți condițiile de executare a serviciului, pentru a susține militarii și familiile acestora.

După ce a felicitat Armata Națională, ministrul Apărării a spus că și-ar dori ca autoritățile să aloce mai multe resurse financiare pentru consolidarea armatei.

ALEXANDRU PÎNZARI, MINISTRUL APĂRĂRII: „Noi ne-am dori mai multe investiții, un buget mai mare în armata Națională, deoarece spre exemplu bugetul constituie 0,34 din PIB, în alte țări ajunge până la 10%. Noi ne-am dori vreo 2% așa cum e practica internațională.

După mesajul de felicitare, șeful statului a refuzat să ofere declarații pentru presă și a plecat în grabă.

Doamna Ghețu, nu vor fi declarații pentru presă.

Prim-ministrul Ion Chicu s-a limitat doar la un mesaj de felicitare, înainte de ședința Cabinetului de miniștri. Alți oficiali au scris mesaje pe rețelele de socializare. Armata Națională a fost creată la 3 septembrie 1991, printr-un decret semnat de primul președinte al Republicii Moldova, Mircea Snegur.

Reporter: Natalia GHEȚU

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!