/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cât a costat broșura „luxoasă” a lui Dodon. Instituția prezidențială a venit cu mai multe precizări

missing
04 septembrie 2020, ora 14:42

După ce 900 de primari din țară au primit colete de la Președinție, instituția prezidențială a venit cu mai multe precizări și a spus câți bani a cheltuit pe broșuri.

Astfel, potrivit intstituției prezidențiale s-au cheltuit  14 900 de lei pentru tipărirea acesteia.

„La sfârșitul lunii președintele Republicii Moldova, a prezentat Raportul de activitate, pentru perioada celor 3,5 ani de mandat. Raportul integral, care a fost publicat pe pagina web a instituției prezidențiale și conține 41 de pagini. Totodată, a fost elaborată o variantă succintă a acestui Raport, sub forma unei broșuri. Pentru tipărirea acesteia, la data de 4 august 2020 a fost inițiat prin Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” (MTender), concursul privind achiziționarea serviciilor date. Suma contractului a constituit 14 900 lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, în comunicat este specificat faptul că publicațiile au fost transmise în 900 de localități. În acest scop, a fost încheiat cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” un contract în sumă de 23 000 lei.

„Versiunea lansată în spațiul public, precum că destinatarii urmează să achite aceste servicii de curierat reprezintă un fals. Compania Poliexpert, din propria inițiativă, a elaborat o ediție specială a Almanahului politic, dedicată activității președintelui țării. Această publicație a fost creată și tipărită exclusiv din sursele acestei instituții, fapt declarat public de către organizatori în cadrul evenimentului dedicat prezentării almanahului”, precizează instituția prezidențială.

Ulterior această instituție a transmis gratuit Aparatului Președintelui Republicii Moldova 1600 de exemplare. În contextul în care și această publicație se referă la activitatea șefului statului, instituția prezidențială a decis să le transmită alăturat broșurilor în localitățile țării.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram