După ce 900 de primari din țară au primit colete de la Președinție, instituția prezidențială a venit cu mai multe precizări și a spus câți bani a cheltuit pe broșuri.

Astfel, potrivit intstituției prezidențiale s-au cheltuit  14 900 de lei pentru tipărirea acesteia.

„La sfârșitul lunii președintele Republicii Moldova, a prezentat Raportul de activitate, pentru perioada celor 3,5 ani de mandat. Raportul integral, care a fost publicat pe pagina web a instituției prezidențiale și conține 41 de pagini. Totodată, a fost elaborată o variantă succintă a acestui Raport, sub forma unei broșuri. Pentru tipărirea acesteia, la data de 4 august 2020 a fost inițiat prin Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de Stat al Achizițiilor Publice” (MTender), concursul privind achiziționarea serviciilor date. Suma contractului a constituit 14 900 lei”, se arată în comunicat.

De asemenea, în comunicat este specificat faptul că publicațiile au fost transmise în 900 de localități. În acest scop, a fost încheiat cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei” un contract în sumă de 23 000 lei.

„Versiunea lansată în spațiul public, precum că destinatarii urmează să achite aceste servicii de curierat reprezintă un fals. Compania Poliexpert, din propria inițiativă, a elaborat o ediție specială a Almanahului politic, dedicată activității președintelui țării. Această publicație a fost creată și tipărită exclusiv din sursele acestei instituții, fapt declarat public de către organizatori în cadrul evenimentului dedicat prezentării almanahului”, precizează instituția prezidențială.

Ulterior această instituție a transmis gratuit Aparatului Președintelui Republicii Moldova 1600 de exemplare. În contextul în care și această publicație se referă la activitatea șefului statului, instituția prezidențială a decis să le transmită alăturat broșurilor în localitățile țării.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!