/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/FOTO/ Alexander Lukașenko, pe lista persoanelor căutate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus

missing
04 septembrie 2020, ora 08:38

Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus pe pagina „Atenție! Căutare! ” Au apărut președintele țării Alexander Lukasenko și ministrul de Interne Yuri Karaev. Aceștia „sunt acuzați de crime de război împotriva poporului din Belarus și uzurparea puterii în Republica Belarus”, scrie tvrain.ru

mvd.gov.by

Lukașenko și Karaev sunt dați ca „dispăruți”. Ca o caracteristică specială, la Lukașenco se menționează că „șchioapătă sever în timpul mersului”, iar la Karaev – „pete albe pe frunte și mâini”. Site-ul instituției funcționează cu întreruperi.

Din 9 august în Belarus au loc protestele împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. CEC l-a declarat câștigător pe Alexander Lukașenko cu 80% din voturi. În timpul protestelor, peste cinci mii de persoane au fost reținute, multe fiind rănite în urma ciocnirilor cu poliția. Ministrul de Interne, Yuri Karaev, și-a cerut scuze pentru violența împotriva civililor de către forțele de securitate.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram