Pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne din Belarus pe pagina „Atenție! Căutare! ” Au apărut președintele țării Alexander Lukasenko și ministrul de Interne Yuri Karaev. Aceștia „sunt acuzați de crime de război împotriva poporului din Belarus și uzurparea puterii în Republica Belarus”, scrie tvrain.ru

mvd.gov.by

Lukașenko și Karaev sunt dați ca „dispăruți”. Ca o caracteristică specială, la Lukașenco se menționează că „șchioapătă sever în timpul mersului”, iar la Karaev – „pete albe pe frunte și mâini”. Site-ul instituției funcționează cu întreruperi.

Din 9 august în Belarus au loc protestele împotriva rezultatelor alegerilor prezidențiale. CEC l-a declarat câștigător pe Alexander Lukașenko cu 80% din voturi. În timpul protestelor, peste cinci mii de persoane au fost reținute, multe fiind rănite în urma ciocnirilor cu poliția. Ministrul de Interne, Yuri Karaev, și-a cerut scuze pentru violența împotriva civililor de către forțele de securitate.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!