„Dodon continuă să numească corupți în funcție”. Asta a scris lidera Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, pe pagina sa de facebook, după ce președintele Igor Dodon a semnat decretul de numire a lui Vladislav Clima în funcția în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău.

În calitate de Președinte vă promit că niciodată nu voi semna decrete de numire a judecătorilor corupți!

Dodon continuă să numească corupți în funcții. Corupți care își bat joc de justiție și de oameni. Dodon l-a făcut pe Clima președintele Curții de Apel. Clima este cel care a decis că votul oamenilor nu valorează nimic și a menținut decizia de anulare a alegerilor din Chișinău.

Așa Dodon se pregătește de fraudarea alegerilor? Dodon are nevoie de slujitori fideli în alegerile prezidențiale pentru că știe deja că oamenii vor vota împotriva lui?”, se arată în mesajul postat de Maia Sandu pe pagina de facebook.

Decretul de numire a lui Vladislav Clima în funcția de președinte al Curții de Apel Chișinău, semnat de președintele Igor Dodon, a fost publicat, vineri 4 septembrie în Monitorul Oficial. 

Vladislav Clima a fost numit la ședința Consiliului Superior al Magistraturii, la sfârșitul lunii iulie. Clima este judecător din 2006. El a activat în cadrul Judecătoriei Ciocana, fiind și vicepreședinte al instanței. El este magistrat la CA Chișinău din 2017. ZdG a scris în 2018 despre cum a crescut averea acestuia de când a devenit magistrat. În noiembrie 2019, Clima a făcut parte din completul de judecători care a suspendat hotărârea CSM prin care judecătorul CSJ Oleg Sternioală a fost lipsit de imunitate, fiind ulterior reținut.

În iunie 2018, el a fost unul dintre magistrații care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate. Totodată, în octombrie 2019, Clima, alături de alți doi magistrați, a anulat decizia CSM prin care Oleg Melniciuc, primul judecător trimis în judecată pentru îmbogățire ilicită, a fost suspendat din funcție.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!