/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

/VIDEO/ Explozia din Beirut. Echipele de salvare caută „o bătaie de inimă”

missing
04 septembrie 2020, ora 09:18

Echipe de salvatori duceau, joi, la propriu, o luptă pe viață și pe moarte la Beirut căutând un eventual supraviețuitor în molozul unei clădiri prăbușite, după ce unul dintre câinii special antrenați ar fi depistat semne de viață, la o lună de la explozia ce a devastat capitala libaneză, relatează BBC citat de Digi24.ro.

Peste 200 de oameni au murit la 4 august la Beirut după ce 2.750 de tone de azotat de amoniu au sărit în aer. Suflul extrem de puternic al exploziei a făcut una cu pământul numeroase clădiri și a lăsat circa 300.000 de oameni fără adăpost deasupra capului.

Oamenii din Beirut se adunaseră plini de speranță, joi, la o clădire prăbușită unde lucrează o echipă de salvatori din Chile. Aceștia au trecut miercuri seara pe lângă respectiva clădire, iar câinele care îi însoțea a început să dea semne că există o persoană vie sub dărâmâturi.

Când s-au întors, joi dimineață, câinele a mers în același loc și a început să dea aceleași semnale. Salvatorii au folosit atunci un scanner special care depistează eventuale bătăi de inimă sau semne de respirație și au adus echipament să sape sub dărâmături.

caine echipa salvare chile beirut - captura
Câinele special antrenat al salvatorilor din Chile a depistat un posibil supraviețuitor sub dărâmîturile unei clădiri din Beirut, la o lună de la explozia devastatoare din capitala libaneză Foto: captură video BBC

Salvatorii s-au împărțit în echipe de câte șapte oameni ca să mute rămășițele bucată cu bucată. Din când în când cer să se facă liniște, pentru a asculta cu atenție.

Crucea Roșie a instalat un cort, armata, pompierii și voluntarii sunt și ei prezenți la fața locului. Ar dura cel puțin șase ore să ajungă la un eventual supraviețuitor.

Echipa de salvatori din Chile – unii dintre cei mai renumiți specialiști în domeniu – a venit în Liban la 1 septembrie. Ei au cu ei un echipament cu senzori ce poate depista un eventual semn vital până la o adâncime de 15 metri.

Scena dramatică are loc în cartierul istoric Mar Mikhael, care este chiar în fața portului și care a fost una dintre cele mai lovite zone ale capitalei. Înainte de dezastru, era vestit pentru viața sa de noapte.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram