/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

A încercat să treacă frontiera cu permis de conducere fals. Un tânăr din Dubăsari, cercetat penal

missing
05 septembrie 2020, ora 11:35

Un tânăr din Dubăsari a fost reținut polițiștii de frontieră în punctul de trecere Tudora, după ce a încercat să treacă frontiera cu un permis de conducere falsificat, pe care l-a cumpărat cu 300 de dolari. Documentul ar fi fost eliberat de instituțiile de competență din regiunea transnistreană.

În dimineața zilei de 4 septembrie, la linia de control s-a prezentat pentru autorizarea trecerii frontierei moldo-ucrainene, un tânăr din Dubăsari. Acesta se afla la volanul unui autoturism de model Audi A6. În cadrul verificărilor, inspectorul a avut suspiciuni la autenticitatea permisului de conducere, care prezenta semne de falsificare. După supunerea actului unui control adițional, cu ajutorul tehnicii din dotare, s-a confirmat contrafacerea acestuia.

La audieri, conaționalul de 22 de ani a declarat că încercase de trei ori să susțină proba teoretică la școala auto, însă nu a promovat examenele, fapt pentru care a recurs la „ajutorul” unui necunoscut. A obținut documentul în câteva ore, pentru servicii oferind 300 de dolari.

Documentul falsificat a fost ridicat și transmis spre expertiză. Pe numele tânărului, care și-a continuat călătoria în calitate de pasager, a fost inițiată o cercetare penală conform art. 361, al.1 Cod Penal al Republicii Moldova.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram