Ambasada Republicii Moldova în Ucraina a prezentat informaţii actualizate privind accesul cetăţenilor Republicii Moldova pe teritoriul altor state în contextul pandemiei de Covid-19. Astfel, autoritățile din Armenia, Uzbekistan și Turkmenistan au prelungit perioada de carantină cu păstrarea restricțiilor de intrare și tranzitare a teritoriului de către cetățenii străini. 

Autoritățile armene au prelungit starea de urgență până la 11 septembrie 2020. Aceasta prevede aplicarea restricțiilor la intrarea și tranzitarea teritoriului Republicii Armenia pentru cetățenii străini în vederea sporirii măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19.

Totodată, și autoritățile uzbece au prelungit perioada de carantină până la 31 septembrie 2020. Reluarea activității punctelor de trecere a frontierei de stat cu țările vecine va fi examinata în dependență de evoluțiile pandemiei COVID-19.

În legătură cu situația epidemiologică din Turkmenistan și a prevenirii răspândirii coronavirusului de tip nou COVID-19, au fost prelungite restricțiile de trecere a frontierei de stat pentru cetățenii străini până la 30 septembrie 2020.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!