Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de pericol excepțional de incendiu în toată țara. Avertizarea meteorologică este valabilă până pe 12 septembrie.

Potrivit avertizării, în perioada 4 – 12 septembrie pe între teritoriul Republicii Moldova se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

În acest sens, pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. Mai mult, cetățenii sunt rugați să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii sunt îndemnați să sune Serviciul 112, pentru ca echipele de intervenție să poată lichida incendiile în faze inițiale, întrucât informarea întârziată poate duce la incendii pe spații extinse.

 

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!