/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Avertizare meteo! Cod galben de pericol excepțional de incendiu, pe întreg teritoriul țării

missing
05 septembrie 2020, ora 10:21

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis Cod Galben de pericol excepțional de incendiu în toată țara. Avertizarea meteorologică este valabilă până pe 12 septembrie.

Potrivit avertizării, în perioada 4 – 12 septembrie pe între teritoriul Republicii Moldova se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural.

În acest sens, pompierii îndeamnă oamenii să nu aprindă vegetația uscată și gunoiul menajer. Mai mult, cetățenii sunt rugați să nu folosească focul în păduri, parcuri și spații forestiere. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, orice sursă de aprindere scăpată de sub control poate provoca incendii de proporții. În cazul în care sunt observate focare de ardere, oamenii sunt îndemnați să sune Serviciul 112, pentru ca echipele de intervenție să poată lichida incendiile în faze inițiale, întrucât informarea întârziată poate duce la incendii pe spații extinse.

 

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram