Vicepreședintele Parlamentului, Alexandru Slusari, îi cere procurorului general, Alexandr Stoianoglo să vină la Parlament cu informație detaliată pe dosarul „Arenei Chișinău”. Potrivit lui Slusari, complexul „Chișinău Arena” este un caz de risipă a banilor publici în proporții deosebit de mari. 

„Nu mă voi liniști atâta timp cât autorii schemei cu Arena Națională nu vor fi trași la răspundere penală. Este vorba de 69 hectare de teren agricol, sustrase din circuitul comunei Stăuceni, unde oamenii nu au primit cotele în urma reformei agrare. Parlamentul lui Plahotniuc a votat acest lucru, iar Dodon l-a promulgat. Totul în baza unui studiu de fezabilitate elaborat prost și cu rea intenție la comanda ministerului economiei condus de Gaburici. Arena a fost construită pe 10 hectare, iar celelalte 59 au fost gajate și poate regajate, iar Moldova riscă în orice clipă să le piardă.

Cheltuielile bugetare inițiale de 43 mln euro deja s-au ridicat la 48 și această sumă, din câte înțeleg, nu este finală. Când obiectul va fi dat în exploatare nu cunoaște nimeni.

Dosarul penal a fost pornit în octombrie 2019, deja de aproape un an decurge ancheta, dar eu, în calitate de deputat, primesc „отписки” de la CNA și procuratură. Cer public Procurorului General sau adjunctului său să iasă într-un briefing sau să vină la Parlament cu informația detaliată pe acest caz de risipă a banilor publici în proporții deosebit de mari”, a scris Slusari pe pagina sa de Facebook.

Pentru a fi dat în exploatare și pentru ca complexul sportiv „Chișinău Arena” să fie funcțional, statul trebuie să mai achite peste 5 milioane de euro. Aceasta pentru că drumurile de acces către arenă nu au fost făcute și complexul nu a fost conectat la apeduct și canalizare.

Într-o investigație făcută de Ziarul de Gardă se spune că terenurile de sport din cadrul Arenei nu pot găzdui evenimente, iar complexul nu poate fi dat în exploatare, chiar dacă construcția a fost finalizată, iar echipamentele necesare pentru buna funcționare au fost instalate.

Complexul sportiv „Chișinău Arena” urma să fie dat în exploatare în luna octombrie 2019, exact la un an de la începerea lucrărilor. Deși de la data promisă a mai trecut aproape un an, „familiile cu copii” nu-și pot petrece timpul liber în incinta Arenei, așa cum promitea unul dintre inițiatorii și promotorii proiectului, politicianul Andrian Candu.

Nota de plată pentru „Chișinău Arena” – statul trebuie să mai achite peste cinci milioane de lei pentru funcționarea acesteia

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!