/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Cinci ani de la Marea Adunare Națională din septembrie 2015: „O zi care trebuie înscrisă în toate manualele de istorie contemporană a țării”

06 septembrie 2020, ora 14:06

Astăzi de împlinesc 5 ani de la Marea Adunare Națională care avut lor pe 6 septembrie 2015. Aproximativ 100.000 de oameni au ieșit atunci ca să protesteze împotriva guvernării. 

„6 septembrie 2015 este o zi care, cu siguranță, trebuie înscrisă în toate manualele de istorie contemporană a Republicii Moldova. Mă gândesc mereu la forța uriașă și energia magnifică a acestei zile, în care ni s-a arătat cu atâta claritate determinarea fermă a oamenilor deșteptați de a face o schimbare fundamentală spre binele țării”, scrie Năstase pe pagina sa de Facebook.

Potrivit lui Năstase, Marea Adunare Națională cu cei 100.000 de oameni veniți din toate colțurile țării, a demonstrat tranșant că voința populară nu poate fi tranzacționată.

„Știu că e greu să fii pe baricade atâția ani. Poate mai mult decât alții, știu. Dar, e și mai greu să faci față zi de zi războiului nedrept cu fariseii. Nu e ușor să te confrunți nici cu lehamitea care mult prea repede pune stăpânire pe oamenii pentru care te zbați. Dar, mai știu că toate drumurile, toate eforturile noastre duc spre izbândă. Nu există altă finalitate decât victoria. Pentru că precum acel 6 septembrie 2015 a născut un Oraș al Demnității, la fel zilele care vin vor pune bazele unei Țări a Demnității”, mai scrie policitianul.

„Cred cu tărie în ceea ce spun: Marea Adunare Națională din 6 septembrie 2015, precum și Blocul ACUM, sunt valori si stări de spirit ale Platformei noastre care, odată ce au intrat în conștiința deșteptată a oamenilor, vor rămâne acolo pentru totdeauna, generând aspirații mari. Generând Victorii”.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram