La Institutului Mamei și Copilului va fi deschisă o secție de terapie intensivă pentru copiii confirmați cu infecția COVID-19, forme grave sau cu prezența altor comorbidități. Instituția urmează să întreprindă toate măsurile pentru deschiderea secției și asigurarea cu tot necesarul de echipamente și dispozitive medicale, anunță Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit unui comunicat emis de către responsabilii din cadrul Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în cadrul ședinței cu directorii instituțiilor medicale a fost abordată problema consolidării secțiilor de terapie intensivă, la nivel național, în acest sens, în următoarea perioadă urmează să fie livrate din Turcia, 50 ventilatoare, procurate în cadrul proiectului Băncii Mondiale, “Răspuns de urgență la COVID-19”.

Echipamentele urmează să fie distribuite în toate instituțiile unde există terapie intensivă.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!