Echipele de geniu ale Armatei Naţionale au identificat şi neutralizat 68 de obiecte explozive de diferite tipuri doar în luna august.

Potrivit ofiţerului superior al Serviciului geniu, Ivan Cornegruţa, cea mai mare cantitate de muniţii a fost lichidată în orăşelul Vadul lui Vodă, municipiul Chişinău. Cele 29 de proiectile de artilerie de diferit calibru, descoperite în pădurea parcului Nistrean din localitate, erau din perioada celui de-al Doilea Război Mondial.

Misiunea de deminare a fost desfăşurată de echipa de genişti a Batalionului de Geniu „Codru”, care a transportat obiectele la centrul de instruire al unităţii pentru a fi distruse în condiţii de maximă siguranţă.

În perioada ianuarie-august, geniştii Armatei Naţionale au distrus 1 832 de obiecte explozive pe întreg teritoriul ţării.

Cele mai multe muniţii au fost depistate în localităţile din raioanele Ştefan Vodă, Căuşeni, Ialoveni, Orhei şi Anenii Noi.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!