Agenții economici care revarsă ape uzate în rețeaua publică de canalizare ar putea fi somați să monteze stații proprii de epurare. Edilul Capitalei a propus ca până în iulie anul viitor, toți agenții economici care revarsă în canalizarea publică ape uzate industriale, să aibă instalate stații de preepurare.

Într-o postare pe Facebook, Ion Ceban a spus că responsabilii de la „Apă-Canal Chișinău” vor remite prescripții în adresa agenților economici, privind înlăturarea cauzelor de neconformitate la deversarea apelor uzate în rețeaua publică de canalizare. Primarul a precizat că se va cere prezentarea soluției tehnice pentru montarea stațiilor proprii de epurare sau de preepurare a apelor uzate.

„Cei de la Apă Canal vor inspecta rețelele de canalizare interioare și procesul tehnologic a agenților economici, cu actualizarea cărții tehnice și semnarea contractelor noi, după caz. Am cerut ca să fie prezentat orarul semnării contractelor. În caz de necesitate, se va face debranșări de la apă și canalizare. De asemenea, în vederea optimizării sarcinilor expuse, „Apă-Canal Chișinău” va trebui să își revadă organigrama întreprinderii, în scopul instituirii unei singure structuri specializate, care va fi responsabilă de calitatea deversărilor apelor uzate și inspectarea întreprinderilor agenților economici. Actualmente sunt două structuri în acest sens”, a spus Ion Ceban.

Potrivit autorităților, săptămâna trecută, doi agenți economici au fost deconectați de la rețeaua publică de canalizare, iar ceilalți agenți economici s-au ales cu avize. „Controalele inopinate și procesul de preluare a probelor vor continua. Am cerut ca rapoartele să fie publicate odată la trei zile”, a precizat edilul.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!