Atenție, părinți! Copiii voștri nu vor mai avea nevoie de un certificat de contact eliberat de medicul de familie, după o absență de trei zile de la grădiniță ori școală. Ministerul Sănătății a emis o circulară care prevede acest lucru.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății și celor de la Ministerul Educației, documentul nu va mai fi obligatoriu, decizia fiind luată pentru a diminua circuitul neargumentat în instituțiile medicale. Părinții vor fi cei care vor semna o declarație pe propria răspundere atunci când își vor aduce copilul în colectivitate după cel puțin trei zile de boală.

Există o singură excepție, însă.

„Doar dacă copilul a suferit de o infecție respiratorie, inclusiv Covid-19, este necesar certificatul și consultația la medicul de familie”, a subliniat secretarul de stat al Ministerului Educației, Natalia Grâu.

Potrivit funcționarei, copiii nevaccinați nu vor fi admiși la școală sau la grădiniță.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!