/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Copiii care vor lipsi cel puțin trei zile de la școală sau grădiniță NU vor mai avea nevoie de certificat de la medicul de familie

missing
07 septembrie 2020, ora 18:23

Atenție, părinți! Copiii voștri nu vor mai avea nevoie de un certificat de contact eliberat de medicul de familie, după o absență de trei zile de la grădiniță ori școală. Ministerul Sănătății a emis o circulară care prevede acest lucru.

Potrivit responsabililor de la Ministerul Sănătății și celor de la Ministerul Educației, documentul nu va mai fi obligatoriu, decizia fiind luată pentru a diminua circuitul neargumentat în instituțiile medicale. Părinții vor fi cei care vor semna o declarație pe propria răspundere atunci când își vor aduce copilul în colectivitate după cel puțin trei zile de boală.

Există o singură excepție, însă.

„Doar dacă copilul a suferit de o infecție respiratorie, inclusiv Covid-19, este necesar certificatul și consultația la medicul de familie”, a subliniat secretarul de stat al Ministerului Educației, Natalia Grâu.

Potrivit funcționarei, copiii nevaccinați nu vor fi admiși la școală sau la grădiniță.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram