Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică a permis desfășurarea în aer liber a evenimentele culturale, organizate de către instituțiile teatral-concertistice și de cinema, cu respectarea măsurilor de sănătate publică și a Instrucțiunii privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID – 19. Hotărârea a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 7 septembrie, la propunerea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării.

Totodată, a fost aprobată și Instrucțiunea privind măsurile de prevenire și control a infecției COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber, de către instituțiile teatral-concertistice şi de cinema.

Prin urmare, a fost stabilit un set măsuri de precauție obligatorii, precum: purtarea măștilor, limitarea accesului, măsurarea temperaturii, evitarea cozilor, menținerea distanței fizice între spectatori, dar și între artiști și public ș.a.

Instrucțiunea mai prevede delimitarea clară a spațiului în care se va desfășura evenimentul; evitarea scenelor teatrale care presupun contact fizic apropiat (la o distanță mai mică de 1 metru) mai mult de 15 minute, dar și evitarea organizării comercializării și consumului de produse alimentare şi băuturi alcoolice.

Precizăm că acreditarea evenimentelor/acțiunilor culturale în aer liber se va efectua în baza unui demers înaintat la minister cu minimum trei zile înainte de desfășurarea acestora. La fel, organizatorii vor informa în mod obligatoriu organele de respectare a ordinii publice despre data, ora şi locul desfășurării evenimentului.

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!