/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/DOC/ Dodon îl amenință cu judecata pe Chirtoacă și îi cere să-i prezinte scuze publice pentru defăimare. „Vrea să se judece? Poftim!”

missing
07 septembrie 2020, ora 12:13

Șeful statului, Igor Dodon îl amenință cu judecata pe liderul Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă. Dodon i-a trimis lui Chirtoacă și o cerere prealabilă, prin care îl acuză de defăimare, lezarea onoarei și reputației sale profesionale. În același document, președintele îi cere liberalului să îi prezinte scuze publice. Se întâmplă după ce Chirtoacă a spus public faptul că Dodon ar fi mers vara aceasta în tocmai trei vacanțe, pentru cea din Turcia cheltuind două milioane de lei.

„Acum câteva zile a venit prin poștă o scrisoare de la Igor Dodon prin care dumnealui se arată nemulțumit de afirmațiile pe care le-am făcut la mijlocul și finele lunii auugust cu privire la vacanțele sale de lux. El mi-a scris această scrisoare sub formă de cerere prealabilă în vederea dării subsemnatului în judecată”, a anunțat Dorin Chirtoacă într-un briefing de presă susținut azi-dimineață la sediul PL.

Drept răspuns, liderul PL i-a sugerat lui Igor Dodon să îl dea în judecată și pentru alte acuzații formulate în adresa sa în ultimii ani.

„În ceea ce privește vacanța din august, au fost o serie de afirmații, inclusiv în presă. Dodon cu gura lui a spus că familia lui pleacă la odihnă în Turcia, iar el o să meargă la Moscova. A dispărut din peisaj, iar la Moscova a apărut tocmai peste 5 zile. Deci, ar avea tot timpul să se ducă și în Turcia la mare și peste tot. Am pus cap la cap lucrurile și am spus cum au reieșit toate datele. M-aș fi dus să-i găsesc acolo la hotelul respectiv, dar nu am avut această posibilitate. Pentru mine nu e o problemă să ies în fața dumneavoastră și să vă spun cum este vizavi de această chestiune, dar dacă dumnealui vrea să se judece, poftim”, a menționat Dorin Chirtoacă.

Chirtoacă a mai spus că în ultimii 10 ani a făcut mai multe interpelări la Procuratură în ceea ce privește presupuse ilegalități comise de Dodon, inclusiv privatizări ilegale, însă șeful statului nu a luat nicio atitudine vreodată.

„Dacă are de gând să mă dea în judecată pe o chestiune de vacanță din cel trei pe care le-a avut, și dacă atât e de sensibil acest subiect, de ce nu mă dă în judecată pentru ceea ce spun de 10 ani și anume pentru fapetele  de corupție în care era implicat în folosul lui Plahotniuc pe când era ministul al Economiei, unde a fost implantat de Plahotniuc pe vremea lui Voronin. Reacția lui Dodon este zero vizavi de acest încălcări. Tace ca o rață mută. De ce? Pentru că este conștient de acest încălcări și dacă Procuratura spune că este în regulă, înseamnă că eu comit calomnii prin aceste informații, înseamnă că trebuie să fiu dat în judevcată”, a spus Dorin Chirtoacă, președintele Partidului Liberal.

Am încercat să obținem o reacție de la Președinție pentru a confirma sau infirma autenticitatea aceste cereri. Purtătoare de cuvânt a instituției, Carmena Sterpu ne-a spus că Președinția nu comentează acest subiect.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram