Alexandru Ciobanaș, fostul șef al secției de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru al Direcției de Poliție Chișinău a Inspectoratului General de Poliție, care ar fi omis să declare peste 2,6 milioane de lei, a fost decorat de șeful statului.

Potrivit zdg.md, la 4 septembrie, în Monitorul Oficial a apărut decretul semnat de șeful statului prin care lui Alexandru Ciobănaș, alături de alți ofițeri de poliție, i-a fost conferit ordinul „Credință Patriei” de gradul 3.

Sursa: zdg.md

Decretul a fost semnat de președinte la 27 august, de ziua Independenței și la exact o săptămână de când inspectorul de integritate Griciuc Ada emitea Actul de Constatare 182/04 în adresa lui Ciobanas. O sesizare în acest sens, potrivit actului a fost depusă încă la început de 2019.

Potrivit ANI, fostul angajat al IGP Centru ar fi omis să includă în aceste declarații veniturile obținute în mărime de peste 2 milioane 600 mii de lei, două autoturisme de model Honda CRV, înregistrat pe numele subiectului, dar și o Toyota Yaris, deținută în comodat de către soția sa.

Suplimentar, în perioada 2012 – 2018, subiectul vizat nu a inclus în declarații și activele financiare deținute în conturi bancare curente și de depozit în valută națională și străină, care erau înregistrate în sold la data depunerii declarațiilor.

În cadrul controlului, fiindu-i solicitat punctul de vedere, subiectul nu a putut justifica proveniența sumei de peste 2 milioane 300 mii de lei, deținută în perioada 2012-2017, sub formă de numerar în valută națională și străină din conturile bancare curente și de depozit.

Dacă actul de constatare emis de către ANI va rămâne definitiv subiectul ar putea fi destituit din funcția actuală, cea de șef al direcției generale urmărire penală în cadrul IGP. Totodată, acesta riscă să fie decăzut din dreptul de a exercita o funcție publică pe o perioadă de 3 ani și inclus în Registrul interdicțiilor al ANI.

/DOC/ Ar fi uitat să declare venituri de peste 2 milioane și jumătate de lei. Un fost șef al unei subdiviziuni din cadrul IGP, în vizorul ANI

Pentru a fi la curent cu cele mai importante știri te așteptăm pe Telegram. Pentru reportaje video și emisiuni ne găsești pe Youtube, pentru fotografii și stories vino pe Instagram, iar pe Tik Tok îți oferim o doză de amuzament


Suntem liberi și scriem pentru tine. Tu meriți! O facem cu pasiune, dedicație și onestitate. Iar pentru a continua, avem nevoie de ajutorul tău!

Susține redacția TV8.md cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon.

Îți mulțumim!